Министрите Радев, Нанков и Московски депозираха оставките си

Премиерът Бойко Борисов поиска оставките им заради инцидента в Своге

Премиерът Бойко Борисов поиска оставките на трима министри, отговорни за катастрофата край Своге, при която загинаха 17 души. С постовете си ще се разделят вътрешният министър Валентин Радев, транспортният Ивайло Московски и регионалният Николай Нанков.

Министрите Радев и Нанков дадоха извънреден брифинг в Министерския съвет, на който заявиха, че тримата са депозирали оставките си и понасят политическата отговорност като ръководители на трите министерства, които имат отношение към трагичния инцидент в Своге. Министър Московски не присъства на брифинга, тъй като е в болничен, предаде БНТ.

"Тримата колеги, аз, Московски и Радев депозирахме нашата оставка пред министър-председателя, както заявихме - още в неделя изразихме нашата готовност по линия на политическата отговорност, която трябва да бъде поета заради трагичния инцидент - да подадем нашите оставки и днес те са факт, депозирани са в МС.

Ние сме хора с морал, затова понасяме тази отговорност, която носим като ръководители на трите министерства, които имат касателство по трагичния инцидент. 

Нашата основна цел е справедливостта, максимално бързо да дойде на дневен ред. Ние съдействахме, съдействаме и ще съдействаме с всичко възможно, за да може следствието да приключи по възможно най-обективния начин и за се създаде справедливост по линия на отговорностите", каза Нанков.