Продължават акциите срещу контрабандисти на тютюн и цигари в Плевен

Спипаха поредните нарушители на закона

Продължават специализираните полицейски операции в областта срещу престъпления с контрабандна на акцизни стоки, съобщават от пресцентъра на МВР.

Над 11 килограма ситно нарязан тютюн, без български акцизен бандерол е открит при полицейска проверка на пазар в Плевен. На 7 август за времето от 08:00 часа до 17:00 часа в района на улица "Княз Александър Батенберг" са установени в 3 плика жълто - кафява тревиста суха маса, наподобяваща по цвят и мирис на тютюн с общо с тегло 4,050 кг. За намереното количество е съставен констативен протокол. При проверка на лек автомобил  "Фолксваген пасат", управляван от 39-годишен от село Буковлък, са открити две чанти, съдържащи седем полиетиленови плика със ситно нарязана суха жълто - кафява листна маса, наподобяваща по цвят и мирис на тютюн с общо тегло 7 500 кг. Нередовната стока е доброволно предадена от 40-годишна от село Буковлък – пътничка във "Фолксваген Пасат".  За престъпление по чл. 234, ал.1 от НК работа продължава. Уведомен е прокурор. Проверките ще продължат.

На 7 август около 20.00 часа e извършено претърсване и изземване на гаражна клетка в подземни гаражив Плевен на улица "Бургас".  В хода на процесуално следствените действия са намерени и иззети 2110 броя кутии цигари без валиден български акцизен бандерол /650 кутии марка „Capital blue" и 1460 кутии марка "Karelia blue 80s"/. В акцията са участвали служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“, Първо РУ – Плевен и Базова научно-техническа лаборатория при ОД на МВР – Плевен. Уведомен е дежурен прокурор при РП-Плевен. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.234 ал.1 от НК.