Участник в телефонна измама ще лежи 4 месеца зад решетките

Многократно е осъждан за различни умишлени престъпления

След сключено споразумение, участник в телефонна измама получи наказание лишаване от свобода в размер на 4 месеца при първоначален строг режим на изтърпяване. Определението на съда в Кнежа е окончателно. 

Прокуратурата привлече К. А. в качеството на обвиняем за това, че в съучастие с неизвестен съизвършител, като помагач, на 09.06.2018 г. в гр. Кнежа, обл. Плевен, с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага е възбудил и поддържал заблуждение у 68-годишна жена, че спомага на органите на МВР да заловят телефонни измамници, с което и е причинил имотна  вреда в размер на 340 лева. Престъпление по чл. 209, вр. чл. 20, от НК. 

Деецът многократно е осъждан за различни умишлени престъпления. След извършване на престъплението в гр. Кнежа, обвиняемият е извършил още две такива престъпления в гр. Троян и гр. Ловеч и има данни, че се е готвел да замине за гр. София с цел продължаване на престъпната си дейност в друг регион на страната. Поради което съдът взе спрямо обвиняемия мярка за неотклонение