Около 120 души от Плевен тръгват по стъпките на Апостола

Официалният старт на тазгодишното издание на инициативата е утре в 18.30 часа пред паметника на Левски

Повече от 200 души ще се включат в тазгодишния 24-ти Национален поход "По стъпките на Апостола". Около 120 са походниците от Плевен, сред учениците най-многобройни са представителите на Математическа гимназия "Гео Милев". Има групи и от градовете София, Карлово, Видин, Никопол и др.

Най-възрастните – на 72 години, са един от основателите на похода и почетен председател на Общински комитет "Васил Левски" Васил Копчев и карловецът Васил Чардаклиев, родственик на Левски. Най-малък от участниците е Йордан Хаджиев, който през август ще навърши 3 годинки, но се включва в похода за втори път. Сестричката му пък предстои да направи 10 години като за нея това ще е шести поход.

Участниците са разпределени в 7 лъча, единият от тях се казва "Сила" и включените там ще имат екстремни преходи по 7-8 часа дневно. Традиционен е и лъчът на т. нар. ветерани - включилите се в него имат поне по 3 прехода и са представители на три поколения от семейство, доказващи приемствеността в инициативата.   

Официалният старт на тазгодишното издание на инициативата е на 12 юли, четвъртък, в 18.30 часа пред паметника на Васил Левски в Плевен. Първата група ще тръгне на 13 юли. Участниците от различните лъчове ще се съберат в Карлово на 18 юли.