Роси Денчева завърши втора на силния международен турнир в Италия

Въпреки загубата на финала, плевенчанката за пореден път показа, че е сред най-добрите в тази възраст

Павел Маринов ( ТК „Суперспорт", Варна) и Росица Денчева (ТК „Плевен 90") завършиха втори на силния международен турнир за момичета и момчета до 12 г. от календара на Тенис Европа в Порто Сан Джорджо, Италия.
Двамата играха днес във финалите на сингъл и, въпреки загубите, за пореден път показаха, че са сред най-добрите в тази възраст.

Първо Роси Денчева отстъпи в спора за титлата пред словенката Ела Нала Милич с 2:6, 5:7. Късно вечерта Павел Маринов изигра пореден тежък мач след вчерашния си двучасов полуфинал. Сега той отстъпи пред корееца Джунг Хун Сео с 2:6, 6:4, 4:6. И двата последни мача на Маринов бяха в нетрадиционното вечерно време по желание на организаторите, за да присъстват и спонсорите на турнира. А българското момче и неговите опоненти им предоставиха добри двубои.

Освен двамата ни финалисти, в надпреварата участваха и съотборниците им в „А" националния тим до 12 г. Георги Георгиев (ТК „Сливенград") и Каталина Петрова (ТК „15:40", София), както и Емма Фантусис (ТК „Изида", Добрич).

„Изкарахме една страхотна седмица в Порто Сан Джорджо, с множество положителни емоции. Самият факт, че и в двата финала имаше българско участие говори сам по себе си, сподели треньорът на тима ни Даниел Ангелов. - Аз се радвам за постигнатото тук. В Порто Сан Джорджо вече има българска следа, знаят за родината ни, след като всички наши деца се представиха достойно. Разбира се, има още върху какво да работим, но като цяло съм изключително доволен от представянето ни на този турнир. Той нямаше обаче как да се случи без подкрепата на Българска федерация по тенис, програмата „3Т" и нейните партньори, така че им благодаря горещо".

„3Т – Тенис, Тийм, Талант" е проект на БФТ за развитие на най-добрите ни млади играчи във възрастите до 12 и до 14 г. Партньори на проекта са „Адвент Груп", „Асикс" и „Гроугрийн Юръп" АД.