Невяна Владинова на гости на кмета на Мураяма и на местната пожарна (Снимки)

Родните гимнастички бяха посрещнати като много специални гости

Днес сутринта българските гимнастички, сред които и плевенчанката Невяна Владинова, бяха поканени на гости на кмета на град Мураяма Такао Шифу. Той ги посрещна много мило и всяка една от тях получи подарък автентична японска кукла и по една кърпа с българското знаме и надпис ROSE CAMP. Куклите и кърпите са ръчно изработени от г-жа Кейко Съзъки, която е майстор в изработването на традиционни японски сувенири.
Нашите момичета бяха приветствани и от председателя на общинския съвет на град Мураяма Макото Чоонан.

През цялото време с българската делегация беше и г-н г-н Кацухико Ягучи шеф на отдел “образование за цял живот”, както и отговорник за събитията, свързани с олимпийските игри в Токио през 2020 към общината на град Мураяма.

Неотлъчно до нашите гимнастички е екипът на националната японска телевизия NHK, която продължава да прави филм за българския национален отбор, но този път имаше и много други японски медии, които снимаха и искаха да говорят и да се запознаят с нашите момичета.

Българският отбор уважи поканата за гости на Пожарната на Мураяма и там момичетата бяха посрещнати като много специални гости. Снимаха се с екипите и техниката и чуха разказ за това как работи пожарната безопасност в Япония.