Младите червенокръстци от Плевен помогнаха на абитуриенти в неравностойно социално положение

Зрелостниците получиха определена сума по банков път, с която да бъдат подкрепени за предстоящия им празник

На 1 април по случай един от най-големите християнски празници - Цветница, доброволците на Българския младежки Червен кръст - Плевен, организираха традиционна фондонабирателна кампания. Младежите бяха изработили множество картички, хартиени орнаменти и украски за предстоящия празник, с които успяха да съберат категоричната сума от 1246,77 лева, въпреки лошите метеорологични условия в денят на акцията.

Този път различното във фондонабирането беше предназначението на събраната сума от доброволците. Младите червенокръстци решиха да помогнат на абитуриенти от неравностойно социално положение  в областта.

Със събраната сума, се подпомогнаха двама абитуриенти от гр. Пордим, петима от гр.Гулянци, петима от Гимназия с преподаване на чужди езици - гр.Плевен и трима от Държавно Финансово-Стопанска Гимназия "Интелект" - гр.Плевен. Младите абитуриенти получиха определена сума по банков път, с която да бъдат подкрепени за предстоящия им празник.

"Така, заедно с помощта на всички хора, с добри сърца, както и с неуморния труд на доброволците ни, успяхме на помогнем на 15 абитуриенти със обща сума 1 500 лева.

Българския младежки Червен кръст - Плевен благодари на всички, които неуморно и безусловно се включват в нашите инициативи, както и на най-скъпите ни хора - нашите доброволци за отдадеността. Искрено вярваме, че заедно направихме празника на тези младежи малко по-добър и малко по-светъл!", информират от организацията.