Йоана Константинова е полуфиналистка в Сърбия

Плевенчанката се наложи с 6:4, 3:6, 6:2 над Найра Геворкиан от Русия

Анас Маздрашки (ТК „Егалите", Несебър) и Йоана Константинова (ТК „Плевен 90") се класираха за полуфиналите на турнира до 12 год. от трета категория на Тенис Европа в Прокуплие, Сърбия.

При момчетата Маздрашки победи с 6:4, 6:4 Лука Илич от Сърбия. За място на финал Анас ще играе срещу Мика Петкович от Германия. 
При момичетата Константинова се наложи с 6:4, 3:6, 6:2 над Найра Геворкиан от Русия. Следващата противничка на плевенчанката ще бъде Миа Ристич от Сърбия.

В турнира на двойки при момичетата Йоана Константинова и Никол Николова (ТК „Испано“, Варна) се класираха на финал. Българките победиха с 6:3, 6:4 Мамедова от Русия и Маринкович от Македония.
В утешителната надпревара при момчетата Ангел Владов (TK "Супер Спорт", Варна) записа победа и загуба. В първата среща Владов се наложи с 6:0, 6:1 над Амар Хюсейнович от Македония. На полуфиналите Ангел отстъпи с 1:6, 5:7 на Даниел Кръстевски от Сърбия.

Родните представители са част от „Б" националния тим до 12 г. по програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант" на БФТ и нейните партньори „Адвент Груп", „Асикс" и „Гроугрийн Юръп" АД. Треньор на отбора е Михаил Минчев.