Посланик Макаров и правнук на ген. Тотлебен посетиха едноименното село и Пордим

Повод за визитата им е 200-годишнината от рождението на ген. Тотлебен

На посещение в Община Пордим беше Анатолий Макаров-извънреден и пълномощен посланик на Русия в България, както и пра пра внука на генерал Тотлебен Сергей Конопак. Повод за визитата им е 200-годишнината от рождението на ген. Тотлебен, който съвпада и с ежегодния празник на с. Тотлебен. Гостите бяха посрещнати от кмета на Община Пордим Детелин Василев и Емил Гашев - кмет на с. Тотлебен.

След прочувствените изказвания на руските гости и кмета на Община Пордим всички бяха поздравени от изпълнители от НЧ „Пробуда 1903“ с. Тотлебен и учениците от СУ "Свети Свети Кирил и Методий“ гр. Пордим. Венци и цветя на признателност бяха поднесени на паметника на ген. Тотлебен в центъра на селото.

Следващата спирка от посещението на посланика беше в гр. Пордим, където бяха поднесени цветя на паметника „Костница“ в центъра на града и посещение на Къщата-музей "Великий княз Николай Николаевич".

В края на визитата Негово Превъзходителство Анатолий Макаров изрази своята благодарност към ръководството на Община Пордим за признателността с която се отнасят към руските паметници и героите на Русия, които са отдали живота си за България.