Арестуваха криминално проявен плевенчанин, пребил и ограбил прочут наш режисьор

Мъжът е с криминално досие, в което е вписал кражба и шофиране на кола в нетрезво състояние

Свитият таблет на големия български режисьор Николай Поляков издаде крадеца му. Оказа се, че дръзкият престъпник, който миналата седмица нападна твореца пред дома му, е 26-годишният Айдън Методиев, съобщава агенция "Блиц", позовавайки се на в. "Телеграф".

Криминалният тип е от Плевен, но работи в столицата като строителен работник. Айдън е бил арестуван вчера буквално на строителната площадка в кв. "Редута", а по-късно е признал за престъплението.

Айдън Методиев нападнал Поляков миналата сряда вечерта на ул. "Зайчар" в жк "Зона Б-18". Творецът тъкмо се прибрал от театър "София", където гледал собствения си спектакъл "Тирамису". Изнедиделица върху него се хвърлил младият мъж. Ударил му един юмрук в лицето, за да го повали на земята.

Издърпал му чантата, в която носел таблет, и избягал. Ченгетата от 3-то РПУ незабавно тръгнали по горещи следи и така влезли в дирите на Айдън. Оказало се, че той задържал таблета на Поляков за себе си, за да си цъка, докато дава нощни смени.

Проверка показала, че Методиев работел през деня като работник на обект в кв. "Редута", а нощно време го играел пазач за двойна надница. В хода на разпитите споделил, че нарочил за обиране Поляков, защото бил възрастен и носел чанта. Той дори не подозирал коя е жертвата.

Не носил бокс, а го ударил с юмрук. Айдън е с криминално досие, в което е вписал кражба и шофиране на кола в нетрезво състояние. Предстои прокуратурата да му повдигне обвинение.