Каракачанов: Отдавна трябваше да сме изградили паметник на 9-та пехотна Плевенска дивизия

Министърът отново призова плевенските депутати, кмета и съветниците да дарят заплата, с което проектът би стартирал с 50% от сумата си

По линия на Министерството на отбраната има възможност да се подпомогне паметника, посветен на Дойранската епопея в Плевен. 

"МО конкретно може да помогне така, както помага на всяка подобна родолюбива инициатива - да предостави материала, стари гилзи, което е един от големите разходи за изграждането на този паметник. Финансови средства има в инициативния комитет", заяви военният министър по време на парламентрания контрол днес.

"Аз, като министър на отбраната, и всички народни представители от плевенския регион, така също и кмета, и общинските съветници в Плевен, да дарим по една своя заплата за изграждането на паметник на девета плевенска дивизия и нейния командир генерал Владимир Вазов. Проектът би стартирал буквално с 50 процента от сумата си напред. И с парите от инициативния комитет, в най-кратки срокове, в рамките на една година, този паметник може да бъде изграден", категоричен бе Каракачанов.

"Ако ние сме народ, който уважава своите герои, отдавна трябваше да сме изградили паметник на 9-та пехотна Плевенска дивизия. Онази дивизия, която в първата световна война спаси честта на България", припомни министърът.