Сдружението на сираците награди бизнесмен, подпомогнал децата от Дома в Тотлебен

Малчуганите за първи път в живота си посрещнаха Нова година извън социалната институция,

На официална церемония в хотел „Банско Спа Холидейз” собственика на хотела Петър Калин беше удостоен с най - високото отличие на Националното сдружение на сираците в България за "Почетен член", което му връчи лично Председателя на Сдружението Слави Михайлов. Освен това Петър Калин получи и почетен приз за "Добродетел 2017", връчен му от заместник областния управител на област Благоевград Иван Стоянов.

Отличията му се връчват заради активната помощ и подкрепа, които оказва на деца, лишени от родителска грижа, както и това, че осигури безплатна тридневна почивка на възпитаниците на Дома за деца, лишени от родителска грижа в село Тотлебен, които за първи път в живота си посрещнаха Нова година извън социалната институция, в която се отглеждат и възпитават.

По време на церемонията заместник-областния управител Иван Стоянов поздрави организаторите и наградения бизнесмен. Той изтъкна, че силата на партньорството между държавните институции, бизнеса и неправителствените организации е гаранция за по-доброто бъдеще на България. Пожела си да има повече добри хора, които да последват примера на Петър Калин и да зареждат с добротата си.  

Невероятните изпълнеия на децата от състав " Банска младост " с ръководител Димитър Касапинов към читалище " Никола Вапцаров -1894" град Банско допринесоха за празничното настроение на гостите, сподели Слави Михайлов и използва възможността да благодари за оказаното партньорство на читалището и домакините на събитието.