Люси Дяковска иска защита за жените у нас

Самата Люси признава, че също е била жертва на насилие

Люси Дяковска вярва, че всяка жена в България трябва да се чувства защитена и да знае, че има към кого да се обърне в случай на проблем. Именно затова звездата с плевенски корен и европейски успех е разочарована от факта, че Министерският съвет изтегли Конвенцията на Съвета на Европа срещу домашното насилие, по-известна като Истанбулската конвенция, съобщава агенция "Монитор".

"Много ме учуди, че отпадна ратифицирането на Истанбулската конвенция. Темата се превърна в битка за доминацията за мъжкия пол. А съществуването на третия пол в документа беше някаква голяма измислица“, категорична бе пред Нова тв тя. Самата Люси признава, че също е била жертва на насилие.

Междувременно Дяковска се готви да отбележи рождения си ден на 2 април с новия си музикален проект Disco Queen. Идеята за шоуто, което ще включва песни на Дона Самър, АВВА и други, се поражда след успешен акустичен диско концерт в Берлин. Мястото на партито е Sofia Live Club, а гърба й на сцената ще пазят Милен Кукошаров (пиано), Веселин Веселинов-Еко (контрабас), Бисер Иванов (китара), Васил Вутев (ударни) и момичетата от квартет Destiny. Disco Queen ще прерасне в турне, което през лятото ще обхване градовете Бургас, Варна, Плевен и Пловдив.