Транспортират до Плевен младеж, паднал от III-ия етаж на комплекс за деца с увреждания в Роман

17-годишното глухонямо момче е получило черепно-мозъчна травма и фрактури на гръдни прешлени и ребра

Младежът, който тази сутрин падна от 3-тия етаж на комплексния център за деца с увреждания в Роман, пътува с линейка към Плевен, съобщиха от МБАЛ „Христо Ботев“. От пресцентъра на врачанската болница уточниха, че след застъпничеството на заместник-директора Кети Ценова тийнейджърът Асен Маринов ще бъде приет в лечебницата в града край Панорамата, съобщи радио "Видин".

17-годишното глухонямо момче паднало от 3-тия етаж и получило черепно-мозъчна травма и фрактури на гръдни прешлени и ребра. То било докарано с линейка и постъпило в кома, вследствие на нараняванията, а от врачанската болница потърсили за съдействие столична клиника. Отказали обаче да го приемат поради липса на детски гръден хирург.

Към този час все още липсва информация дали Асен е паднал сам, каквато е първоначалната версия, или е бутнат от някого от останалите обитатели на центъра. От управата на социалното заведение отказаха коментар, като посочиха, че директорът Роза Димитрова отсъства от работното си място. Самата тя не вдигна мобилния си телефон. Веднага след инцидента в центъра в Роман е започнала комплексна проверка, в която участват полиция и социални власти.