Каракачанов коментира евентуалното възстановяване на ВВВУ в Долна Митрополия

Министърът на отбраната подчерта, че пътят за това е по образеца на Военноморското училище във Варна

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов изрази удовлетворение от създаването на ученическия гвардейски отряд в Плевен и подчерта, че това са инициативи за децата, които трябва да бъдат подкрепяни.

"Получавайки едно нормално патриотично възпитание, може би една част от тях ще изберат в бъдеще военната професия или професии, свързани със сигурността и отбраната“, каза той. По думите му - трябва да възпитаваме децата си в патриотизъм и в добрите традиции на Българската армия като храброст, честност и обич към родината, а не в някакви измислени „джендър“ идеологии.

"Бероновци" развяха осветеното знаме на гвардейския си отряд (Галерия)

"Пари за тези деца, които искат да носят военна униформа и да изучават българската история държавата не намира или трудно намира. Но пък са готови всякакви програми, на всевъзможни измислени идеологии да ги набутват в България и да объркват съзнанието на децата“, заяви още министър Каракачанов и подчерта: „Това е разликата днес: между тези деца и онези, които са се наточили да прибират пари по различни европейски програми“.

На въпрос за евентуално възстановяване на висшето военновъздушното училище в Долна Митрополия, министърът на отбраната Красимир Каракачанов подчерта, че пътят за това е по образеца на Военноморското училище във Варна, което подготвя висококвалифицирани кадри и специалисти не само за военната област, а и за гражданските професии.