Освещават тържествено знамето на Втори ученически гвардейски отряд към ОУ "Д-р Петър Берон" - Плевен

Събитието е под патронажа на Президента на Република България г-н Румен Радев и ще е с участието на Националната гвардейска част

Днес от 11.00 часа във Военен клуб - Плевен ще се проведе ритуал по освещаване на знамето на Втори ученически гвардейски отряд към ОУ "Д-р Петър Берон" - Плевен, като това ще се случи при спазване на стара царска традиция. Знамето ще бъде осветено от Негово Високопреосвещенство митрополит Игнатий. Събитието е под патронажа на Президента на Република България г-н Румен Радев и ще е с участието на Националната гвардейска част.

Сред официалните гости ще е министърът на отбраната Красимир Каракачанов, представители на държавни и местни институции, общественици, политици, дейци на културата, спортисти, родители и др.

Водени от идеята да поддържаме жив стремежа за опазването на историята ни и да бъдат възкресени традициите, инициативата за създаване на отряда на д-р Денислава Ангелова, /председател на асоциация "Докосни дъгата"/ и г-жа Ваня Дражева има за цел да възпита учениците в дух на патриотизъм, любов и принадлежност към родината.