Криминалисти от Плевен установиха двама участници в телефонна измама

Мъжете са привлечени в качеството им на обвиняеми

След прецизна оперативна работа плевенски криминалисти задържаха участници в телефонна измама в Плевен, информират от пресцентъра на МВР..

На 20 февруари в полицията е получен сигнал от 77-годишна плевенчанка. Тъжителката е заявила, че на същата дата за времето от 10:30 часа до 13:30 часа непознат ѝ се обаждал по стационарния и мобилния ѝ телефон. Представил се за полицейски служител и под претекст, че се провежда полицейска операция по залавянето на телефонни измамници я накарал да отиде до банка и да изтегли от банковата си сметка 10 000 /десет хиляди/ евро. Убедил я да остави цялата парична сума под пейка в градинка в центъра на Плевен. По случая е образувано досъдебно производство. 

В хода на проведените оперативно - издирвателни мероприятия са установени лицата, които са взели парите – 27-годишен от град Ихтиман, в момента изтърпяващ присъда "лишаване от свобода" в софийски централен затвор/ и 22-годишен от град Ихтиман.

Мъжете са привлечени в качеството им на обвиняеми за извършено от тях престъпление по чл. 209, ал. І, във връзка с чл. 20, ал. І от НК и са разпитани в присъствието на упълномощени от тях защитници. По случая работиха служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОДМВР – Плевен и служители на второ РУ - Плевен под ръководството на прокурор от РП – Плевен.