Наградиха военнослужещи и цивилни служители от Военно формирование 22160 - Плевен

Бригаден генерал Валери Цолов отбеляза, че в него служат едни от най-добрите офицери, сержанти и войници

Както вече писхаме,  днесвоенно формирование  22160 – гр. Плевен отбеляза тържествено своя 70-годишен юбилей. След приемането на строя от бригаден генерал Валери Цолов – заместник-командир на Сухопътните войски, се състоя ритуал по засаждане на борчета от командирите на подразделения. Молебен за здравето на военнослужещите извършиха свещеници от Плевенската епархия.

Празникът продължи с тържествено събрание – концерт в зала „Катя Попова” в гр. Плевен. Със заповеди на министъра на отбраната, началника на отбраната и командира на Сухопътните войски бяха наградени военнослужещи и цивилни служители от формированието. Наградите връчи лично заместник-командирът на СВ.

Кратко слово за развитието на военното формирование през годините прочете командира му полковник Николай Бешев. Той поздрави личния състав и присъстващите с юбилея и постигнатите през годините високи резултати.

Приветствие към военнослужещите и запасните поднесе и бригаден генерал Валери Цолов, който благодари на личния състав за полаганите усилия при изпълнение на поставените задачи и пожела успех на военнослужещите в бъдещата им работа. Той припомни, че от военното формирование са израснали много високо подготвени командири, а сега в него служат едни от най-добрите офицери, сержанти и войници. ”Вие наистина сте достойни наследници и продължители на най-добрите военни традиции на вашите предшественици”, завърши той .

Събранието продължи с концерт на Ансамбъла на Българската армия към Националната гвардейска част.