Максим Бехар ще поздрави 38-ия випуск млади лекари на МУ-Плевен

Животът

02-12-2017, 17:12

Снимка:

Максим Бехар/Facebook

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

74 абсолвенти от България, Молдова, Сърбия и Сирия завършиха успешно 6-годишен курс на обучение

Медицински университет – Плевен традиционно организира Празнично шествие и Тържествена промоция на младите лекари от 38-мия пореден випуск на Факултет "Медицина" на 4-ти декември 2017 г., понеделник, с участието на Академичното Ръководство, преподавателите и близките на дипломантите.

След успешно завършен 6-годишен курс на обучение 74 абсолвенти от България, Молдова, Сърбия и Сирия придобиват образователно-квалификационна степен „Магистър” и професионална квалификация „лекар”. Средният успех на Випуск 2017 млади лекари е Много добър 5.27, с висок брой отличници – 25, които ще бъдат наградени с плакет „Отличник” на Факултет "Медицина", луксозни дипломи и стетоскопи, с които да започнат лекарската си практика. След първите проведени избори студентската общност гласува за най-добрите преподаватели, които ще бъдат официално обявени на церемонията като носители на приза „Най-изявен преподавател 2017“ за Факултет „Медицина“.

Първенец на випуска с пълно отличие 6.00 и носител на приза Златен Хипократ е д-р Мартин Петров Караманлиев от град Плевен. Той ще поздрави своите колеги и ще отговори на приветствията на ректора проф. д-р Славчо Томов и на официалните гости.

По покана на Академичното ръководство на МУ-Плевен специален гост на събитието тази година, който ще се обърне с академично слово към младите лекари от Випуск 2017, е г-н Максим Бехар, международен експерт по публични комуникации и президент на световната ПР организация ICCO.

От същия випуск през м. април 2018 г. ще се дипломират и 38 чуждестранни студенти, обучаващи се в англоезичен курс по специалност „Медицина”. Младите чуждестранни лекари са граждани на Великобритания, Гърция, Турция, Германия, Дания, Индия, Албания, Канада, Нигерия, САЩ и Япония.