Пребитият Детелин проговори за побоя в квартал "Сторгозия"

29-годишният плевенчанин получавал заплахи във фейсбук преди инцидента

Kaкто Plevenutre.bg съобщи, през нощта на 17-и срещу 18-и октомври 29-годишният Детелин Цанов от Плевен бе пребит почти до смърт пред очите на приятелката си – 20-годишната Милица Николова. Те твърдят, че са разпознали единия от нападателите, който е бивш приятел на Милица. С него тя е имала 4-годишна връзка и са се разделили малко преди побоя над Детелин.

С нашия екип се свързаха от "Часът на Милен Цветков", за да направят репортаж по темата.

"Бяха задържани, а после освободени. Трима души - бившият приятел на Милица, брат му и още един човек, който седеше до тяхната кола и просто седеше и гледаше. Разпита ме единствено съдебен лекар. От полицията не ме е търсил никой", разказа Детелин пред Нова тв, допълвайки, че ще заведе дело срещу бившия приятел на Милица. Ако съдът не предприеме мерки, ще опита да си осигури ограничителна заповед.

"Получавах заплахи във фейсбук преди това. Брат му беше писал от негово име - да се пазя, ще ми прати хора, ако не спра да си вра носа там, където не ми е работата. Не взех насериозно тази заплаха. Мислех, че това са само думи", разказа още пострадалият плевенчанин.

По думите му Милица е прекратила взаимоотношенията си с бившия си приятел преди месец-два.

"Докато ме биеха ми казаха: "Ще спреш ли да се виждаш с нея" и т.н., но аз им казах - не. Тя беше застанала пред единия от нападателите, но той я сграбчи. А по неговите реплики, щом тя не е с него, няма да е с никой друг", спомни си още от кошмарната нощ 29-годишният Детелин.