Плевенски катаджии за пример - отказаха подкуп!

С достойната си постъпка са оправдали доверието на обществото, хвалят ги в социалните мрежи

Както вече писахме, на 30 септември в 14:00 часа в село Обнова нагъл румънски водач се е опитал да подкупи плевенски полицаи, след като в пияно състояние предизвикал ПТП.

58-годишният водач на лек автомобил "БМВ х3" карал бързо и не се съобразил с положението на лек автомобил "Рено19" - ударил го, минавайки покрай него. В резултат на това променил посоката си на движение и нацелил движещия се пред тях лек автомобил "Ягуар". За щастие катастрофата се разминала само с материални щети.

"Румънецът беше мъртво пиян и не можеше да стои на краката си. Цяло чудо е, че не уби някой", разказаха очевидци на инцидента.

Последвалата проверка установила, че безумният румънец шофира с 2,89 промила. Той отказал да даде кръв и опитал да подкупи служители на сектор „Пътна полиция“ – Плевен, заради което мигновено бил прибран в ареста за 24 часа. От пресцентъра на МВР уточниха по-рано днес, че нарушителят е предложил на длъжностните лица 150 евро, 150 леи и 52 лева. Парите обаче останали непокътнати.

През последните часове новината предизвика сериозна вълна от коментари в социалните мрежи. Плевенските полицаи получават десетки поздравления, като се посочва, че с достойната си постъпка са оправдали доверието на обществото и на семействата си. Гражданите са категорични, че всички български служители на реда трябва да постъпват винаги по този начин, когато им се предлагат "мръсни пари".