Разбиха нарколаборатория в Плевен, задържани са двама

Уведомен е дежурен прокурор при РП-Плевен

На 27 септември 2017 година около 11:50 часа при проверка в частен дом в град Плевен на улица „Йоаким Груев", собственост на 30-годишен и обитаван също от 30-годишен, са установени пригодени като помещения за лабораторно отглеждане на високорискови наркотични вещества - марихуана и оборудвани с луминесцентни лампи върху направена конструкция, ел превключватели, електронни термометри и влагомер, вентилатори, филтри за пречистване на въздуха, листни торове, въздухоотвод.

От жилището се намериха и иззеха:
- 2 кръгли пластмасови кутии, лилави на цвят, с диаметър от 23 см и височина от 9 см, с надпис: "heroes", съдържащи суха зелена тревиста маса.
- пластмасова лилава кутия, с 8 /осем/ броя ъгли, с диаметър от 22 см и височина от 8 см, с надпис: "quality street", съдържаща суха зелена тревиста маса.
- кръгла червена пластмасова кутия с диаметър от 23 см и височина от 9 см, с надпис: "celebrations", съдържаща суха зелена тревиста маса.
- 4 квадратни стъклени прозрачни буркана със сини капачки, с диаметър от 10 см и височина от 22,5 см, с надпис на капачките: "fida", съдържащи суха зелена тревиста маса.
- 2 квадратни стъклени прозрачни буркана с прозрачни бели капачки, затварящи се посредством метални скоби, с диаметър от 10 см и височина от 20 см, съдържащи суха зелена тревиста маса, 
- стъклен прозрачен буркан с винтова жълта капачка, с диаметър от 13 см и височина от 18 см, с надпис: "мисота кисело зеле 1680 гр.", съдържащ суха зелена тревиста маса
- листна маса, обрана от растение с височина от 53 см, поставено в пластмасова саксия.

Мъжете са задържани за срок до 24 часа. Уведомен е дежурен прокурор при РП-Плевен. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.1, т.3 от НК. Продължава работа разследващ полицай.