Кой е лекарят, издал епикризата на плевенския прокурор Димитър Захариев?

Прокуратурата е назначила нова петорна експертиза за здравословното състояние на прокурора с патериците

Продължение на тема от предаването "Разследване" на Нова тв в неделя. Стана ясно как плевенски прокурор с обвинение ходи с патерици, но само в съда. В понеделник прокуратурата разпореди проверка на медицинските му документи.

Видя се обвинения за рекет прокурор под домашен арест, как взема патерица ден преди делото си в спецсъда. По-късно на делото е с две патерици, обявява, че е спукал тазобедрена става и иска от съдиите да го пуснат на свобода, а на същата вечер в Плевен отново е на два крака и мести кофите за боклук пред дома си. Видя се още как депутатът патриот д-р Калин Поповски разпалено уверява, че болният го посрещал с патерици, без да знае, че сме заснели срещите им и патерици няма.

Прокуратурата започна проверка за фалшиви диагнози на Захариев, който се е подложил само веднъж на скенер за ставите. Втори път отказал, заради клаустрофобия. Докато се установи истинска ли е единствената снимка на тазобедрената става, от която тръгва всичко, Нова тв се свързва с плевенския лекар, който я е издал и разчел. Твърди, че е истинска. "Не е спешна, може да се оперира по всяко време. Възможно е да няма болка, масово ходят нормално", каза медикът.

Прокуратурата обаче е назначила нова петорна експертиза за здравословното състояние на прокурора с патериците, а независими от случая лекари се усъмниха в това как може да ходиш нормално със спукана става.

Бойко Първанов е един от свидетелите по делото за рекет, принудителна охрана, палежи и отвличане срещу групата на Куката, Иво Бокса и прокурор Захариев. Той е бивш полицай и бивш управител на "Хард Секюрити 2000". Първанов говори пред камерата на Нова тв за старта на охранителния бизнес на тази група.