Полицаи задържаха криминално проявен и многократно осъждан мъж oт Ралево

Извършил серия от домови кражби

Столични полицаи задържаха рецидивист от Плевенско, извършил серия от домови кражби. Наложена му е постоянна мярка „задържане под стража”.

Разследване на престъпната дейност на А.М./34г./, криминално проявен и многократно осъждан, от плевенското село Ралево, започнало след като криминалистите установили, че той е автор на домова кражба, извършена на 4 август от жилище в кв. „Редута”. Неканеният гост проникнал през незатворен прозорец в дома на 33-годишна жена и отнел мобилен телефон, лични документи и автомобилен ключ.

Проведените допълнителни оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия, в рамките на образуваното досъдебно производство, изяснили, че А.М. по идентичен начин е извършил още три  кражби на територията, обслужвана от Първо РУ. На 16 юли, през незатворен прозорец, проникнал в жилище в ж.к. „Гео Милев” и отнел преносим компютър, часовници и пари.

Няколко дни по-късно, на 1 август,  взломил алуминиева дограма на къща на ул. „Марагидик” и успял да отмъкне телевизор, флаш памет, газов пистолет, видеокамера, аксесоари за мотоциклет, пари и бижута. На 4 август извършил и втора кражба, прониквайки през незатворен прозорец в дома на две жени и отнемайки игрална конзола, мобилен телефон, пари и диоптрични очила. Част от откраднатите чужди вещи са намерени и иззети.

След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура А.М. е привлечен като обвиняем за извършено престъпление по чл.195 от НК и му е наложена постоянна мярка „задържане под стража”.