Ало измамниците пак удариха в Плевен, взеха над три бона от 78-годишна баба

Пострадалата е разпитана в качеството на свидетел

На 4 август около 18:20 часа в Първо РУ-Плевен през "Национален тел:112" е заявено от 78-годишна от Плевен, че на същата дата около 16:30 часа на домашния й стационарен телефон е получила телефонно обаждане. Била е въведена в заблуждение, че разговаря с полицейски служител Стефанов, който й внушил, че около жилищния й блок има криминални лица, които нападат самотноживущи жени. За целта възрастната жена трябвало да събере всички налични парични средства, които притежава и да ги постави в хладилника, тъй като извършителите имат металотърсачи.

На същата дата около 17:30 часа превенчанката получава второ обаждане, при което и е дадена насока да изхвърли през терасата паричната сума в размер на 40 000 лв., защото ще бъде нападната. Потърпевшата събира 3100 лева, поставя ги в бял плик и ги изхвърля през терасата.

Местопроизшествието е посетено от полицейски служители. Пострадалата е разпитана в качеството на свидетел. Уведомен е прокурор от РП-Плевен за престъпление по чл.209, ал.1 от НК. Образувано е досъдебно производство и продължава работа разследващ полицай.