Мартин Митев проведе среща с председателя на Българска Асоциация "Диабет"

Обсъдиха проблемите на диабетно болните и възможностите за тяхното разрешаване

Проблемите на диабетно болните и възможностите за тяхното разрешаване обсъдиха на среща днес Председателят на Общински съвет-Плевен Мартин Митев и председателят на Българска Асоциация "Диабет" Красимир Кънев. Двамата проведоха разговора по време на обедната пауза на националния здравен форум, посветен на проблемите на диабета, който се провежда в Плевен за трета поредна година, информират от пресцентъра на местния парламент.

"Проблемите на хората с диабет са в няколко групи. Първо те са социално-икономически, защото младите хора с диабет трудно си намират работа. Причината е, че работодателите се страхуват да ги назначават, защото се притесняват от проблеми по време на работа и това кара младите да крият заболяването си. Другият момент е, че диабетът попада в числото на деветте болести, които са защитени от съкращение“, сподели по време на разговора Красимир Кънев. „От друга страна проблемът е чисто здравословен. Не случайно диабетът е наричан „тихия убиец“, който понякога протича дори без симтоматика.

Държавата все пак, макар и в състояние на недоимък, се опитва и заделя някакви средства и засега е добър наш партньор“, допълни Кънев. От името на Българска Асоциация „Диабет” той благодари на председателя на Общинския съвет за разбирането, което проявява към проблемите на диабетно болните в региона. „Опитваме се да помагаме с каквото можем. Българска Асоциация „Диабет” и Сдружение "Диабет" - гр. Плевен винаги могат да разчитат на подкрепа от моя страна“, заяви от своя страна Мартин Митев.