Люси Дяковска преди старта на "Разходка по Бродуей": Плевенската публика ми помогна много

Стартът с мюзикълите ми даде много голям кураж, призна плевенчанката

Както вече писахме, Люси Дяковска стартира "Разходка по Бродуей" с Плевенска филхармония, Левон Манукян и Гого Милтядов. Музикалната обиколка ще обхване 6 града, а шоуто в Плевен е планирано на 27 юни в Летния театър в парк "Кайлъка". Билетите вече са в продажба.

"Мина една много хубава година, която стартира тук в Плевен с "Вечер на мюзикъла". Не бях планувала да правя подобно нещо в България, моите приоритети не бяха свързани с това да концертирам тук. Давам си сметка, обаче че концертите в Плевен, преди да тръгнем с този вид музика и програма из страната, ми дадоха самочувствието и много по-различното творческо развитие. Дадох си сметка какво богатство е това за мен, с тази програма аз да изляза на сцената, с филхармонията зад гърба си и да направим нещо много голямо. Със сигурност плевенската публика ми помогна много да се почувствам изключително комфортно на сцената", сподели Люси Дяковска в пресклуба на БТА.

С изявите си в родния град тя осъзнала, че българската публика има нужда от такъв вид музикално изкуство като мюзикъла.

"С Плевенска филхармония положихме едно сериозно начало да покажем колко разнообразно може да бъде това изкуство. След като премина сезонът, аз си дадох сметка, че мюзикълът още дълго време няма да бъде изчерпан като такъв. Публиката има нужда да им разказваме истории. Седнахме с Плевенска филхармония и си поговорихме дали има смисъл да направим поне още един опит да докараме хората в залите и да им покажем нещо повече. В главата си бях готова с програмата такава, каквато искам да бъде - с повече артисти, танцьори, костюми... И някакси цялото нещо започна да придобива завършен вид. По-скоро бих го нарекла спектакъл, отколкото концерт. Имаме хореография, по-раздвижена сцена на повече нива. Беше ми важно да вкараме нещо повече за хората", разказа Люси.

Новият проект включва 90 процента нови неща.

"Периодично се разхождаме из Бродуей - тръгваме от 20-30-те години, откриваме с "Кабаре", минаваме през "Чикаго", после отделяме време на един суинг период. Минаваме през 50-те години на мюзикъл изкуството с "Over the rainbow" и "Singing in the rain", нещо нетипично за българската сцена. И след това влизаме в 60-те години... "Уестсайдска история" и музиката на Леонард Бърнщайн. Към 70-те години сме с мюзикъли като "Сладката Черити". Ще завършим с "Мулен руж" и след това влизаме в моята любима част - бисовете. И предполагам, че след близо два часа публиката ще си тръгне с едно още по-богато чувство и по-богата представа какво е мюзикъл сцената, както и с много приятни и динамични емцоии", сподели още талантливата плевенчанка.

Заедно с Люси в "Разходка по Бродуей" ще бъдат танцьорите от "Funky Monkeys".