Палермо на Ивайло Чочев пред фалит

Плевенчанинът си търси нов отбор

Изпадналият в Серия "Б" Палермо, където играе българският национал Ивайло Чочев, може да фалира, след като италианската прокуратура започна предварително разследване на финансовото състояние на клуба, информира "Калчо е Финанца".

Тимът от Сицилия е собственост на американския бизнесмен Пол Бакалини от март, но той не намери необходимото финансиране. От началото на месеца пък инвеститори, агенти и консултанти са подали жалби за неполучени суми на обща стойност близо 120 милиона евро, пипат колегите от "Блиц Спорт".

Според италианското издание клубът може да прекрати съществуването си дори и да не бъде обявен в несъстоятелност. Така преди няколко години банкрут обяви Парма, който играе в долните дивизии на италианския футбол.

Както вече писахме, след изпадането на Палермо Чочев вече си търси нов отбор, където да продължи кариерата си. В момента талантът от школата на плевенския Спартак е концентриран върху предстоящата световна квалификация с Беларус, а на 14-ти юни ще вземе участие и в звездния мач на Димитър Бербатов и Луиш Фиго в София.