Мартин Митев отправи специални благодарности към "Рицари без броня"

Мисия

19-05-2017, 15:33

Снимка:

ОбС-Плевен

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Алея на спортната слава край новата фитнес площадка в Плевен (Снимки)

Председателят на ОбС-Плевен пое ангажимент да съдейства за изграждане и на нова спортна площадка на открито в Плевен

Kaкто вече писахме, нова площадка за фитнес на открито радва от днес жителите на Плевен. Спортното съоръжение се намира в парк "Десети декември" /до училище "Христо Смирненски"/ и е изградено изцяло с дарителски средства, в това число и от дарителската кауза на "Плевен Маратон 2016" и НПО "Рицари без броня", които си главните инициатори на спортния проект. 

На откриването на спортната площадка днес присъстваха Председателят на Общинския съвет Мартин Митев и общинските съветници Йордан Грижов и Пепо Петков, зам.-кметът Иван Кюлджийски и представители на отдел „Младежки дейности, спорт и туризъм“, много млади хора с децата си.

"Изграждането на площадката в парк "Десети декември" започва преди две години, проектът е дело на архитектите Георги Андрейчев и инж. Иван Христов, информират от пресцентъра на ОбС-Плевен. Стъпка по стъпка, с помощта на много приятели и спонсори, двегодишните ни усилия се увенчаваха с успех и днес младите хора в Плевен имат още едно място за спорт на открито", споделиха от НПО "Рицари без броня". Те благодариха на всички, подкрепили проекта и направили възможна неговата реализация.

"Спомням си как преди две години направихме първата копка за това спортно съоръжение. Впечатлен съм от свършеното и искам да отправя специални благодарности към "Рицари без броня", за които това е втори подобен проект след спортната площадка в Девети квартал. След всички трудности, ако не ви е угаснал ентусиазма - поемам ангажимент да съдействам за изграждане и на нова спортна площадка на открито в Плевен. Тук са и колеги общински съветници, които вярвам, също ще подкрепят това“, заяви Мартин Митев.

Председателят на местния парламент не скри и възмущението си от поредната проява на вандализъм - още преди да бъде открита, новата спортна площадка осъмна надраскана.

"Тази година например от предвидения резерв в бюджета сме фиксирали сума в размер на 300 000 лв., които са блокирани за възстановяване на щетите по съоръженията, изградени в Плевен по европроекти. За съжаление вандалските прояви са много и вместо с тези средства в Плевен да бъдат изградени още нови детски и спортни площадки, ние трябва да ги вложим, за да възстановяваме разрушеното“, сподели Мартин Митев.