Новата фитнес площадка вече радва младите плевенчани в парк "10 декември"

Тя е изградена изцяло с дарителски средства

Най-новата фитнес площадка на открито в Плевен бе открита днес и много младежи се възползваха от възможността да я изпробват. Тя е изградена изцяло с дарителски средства, като община Плевен предостави терен за изграждането й. Средствата са дарени от дарителската кауза на "Плевен Маратон 2016", както и от НПО "Рицари без броня", които си главните инициатори за реализацията на спортния проектПредседател на неправителствената организация е Валентин Грижов.

На откриването присъстваха председателят на общинския съвет в Плевен Мартин Митев, зам.кметът Иван Кюлджийски, общинските съветници Йордан Грижов и Пепо Петков, както и много граждани.

Както вече знаете, площадката е в парк "10 декември", който се намира над училище "Христо Смирненски". Предназначена е за хора над 14 години и е оборудвана с шведска стена, 2 броя успоредки, 3 лоста за набирания, гимнастически халки, въжета за катерене, римско столче за коремни преси и уреди за лицеви опори. Проектът ще бъде управляван от Община Плевен във връзка с развитието на масовия спорт в града.

Алея на спортната слава край новата фитнес площадка в Плевен (Снимки)