Маратон на приятелството - Плевен 2017 набира доброволци

Изискването е желаещите да са на възраст над 16 години, без горна граница

Маратонът на приятелството в Плевен набира доброволци. Изискването е желаещите да са на възраст над 16 години, без горна граница. Задачите им ще бъдат свързани с това да помагат на състезателите по време на състезанието, като ги насочват за посоката на движение и предупреждават пешеходците да освободят трасето в случай на пресичане. Част от тях ще бъдат разположени на подкрепителните пунктове, като ще се грижат да предоставят вода или хранителни продукти на състезателите, осигурени от спонсорите на мероприятието, информират организаторите.

Отговорността на доброволците не е малка, тъй като по време на състезанието те са най-важните хора по трасето, които се грижат за безопасността и здравето на състезателите.

Всеки доброволец ще получи хранителен пакет, вода, тениска, показваща че е от доброволческият екип, както и свирка за сигнализация към пешеходците.

Броят на доброволците е над 100, така че всеки желаещ ще получи възможността да стане част от събитието.

Желаещите могат да се запишат или да получат допълнителна информация като изпратят запитване на email: [email protected]. или да се обадят на 0888979562, Таня.

Ако не ти се тича, а искаш да бъдеш част от голямо спортно благотворително събитие, се запиши като доброволец.