Берое поведе в четвъртфиналната плейофна серия срещу Спартак (Плевен)

Втоарата четвъртфинална среща ще се играе в Плевен в събота

Берое поведе в четвъртфиналната плейофна серия срещу Спартак Плевен след успех при 81-69. 

Срещата започна по-добре за домакините и след серия 9-0 за тях, в края на първата част разликата вече бе двуцифрена при 24-12. Изключително мотивирани старозагорци продължиха да трупат точки на сметката си, но гостите от Плевен се мобилизираха и след разлика от 17 точки, успяха да стопят пасива си до 10. Така на голмята почивка таблото показваше 42-32 в полза на домакините.

След завръщането си на терена възпитаниците на Любомир Минчев продължиха с доброто си нападение, а плевенчани не успяха да противодействат и да отговорят по същия начин. Така след 30 минути игра в зала "Общинска" резултатът бе 68-51 в полза на беройци. Ситуцията на терена не се промени и през последната десетка и срещата приключи при финалното 81-69 и 1-0 в серията за Берое.

Старозагорци отбелязаха 20 точки от грешки на съперника, а плевенчани 14. В подкошието домакините имаха предимство от 8 точки за 32-24. При борбата в нападение силите бяха почти изравнени, но при бързата атака беройци отново имаха аванс от 13 точки за 19-6. Резервните състезатели на Александър Дяковски се отчетоха с 11 точки, а тези на Любомир Минчев с 9. 

Най -резултатен за домакините бе Шейн Гинсън, който приключи срещата с 25 точки и 8 борби на сметката си. Със 16 и 7 борби се разписа Омари Гудул, а Брандис Рос допринесе с 15 точки за победата на своя тим. В игра за Берое не влязоха наказания Арън Джоунс и Тенчо Тенчев, поради контузия. 

За Спартак Плевен най-полезен с 19 точки и 8 борби бе Димитър Маринчешки. След него с 15 и 7 борби се отчете Милован Савич, а 11 добави капитанът Александър Груев. За плевенчани на терена не се появи Константин Коев, който е със счупен нов. 

Втоарата четвъртфинална среща ще се играе в Плевен на 29.04.2017 г. (събота) от 18:00 часа.