Убиецът на Влади, Ники и Цвети проговори зад решетките (Видео)

Казаха ми, че съм циганин, ще ме трепят, каза Хюриет Сюлейманов

3 години. Толкова време следихме трагичната история на трима младежи, които загинаха, ударени от шофьор с мощна поръчкова кола, но без книжка и с превишена скорост. Със сигурност помните шофьора, който смята, че книжката не кара колата – Хюриет Сюлейманов, разказа Нова телевизия в свой репортаж. Човек с богато криминално минало, който избяга от местопроизшествието, а след това избяга и от правосъдието.

Три години отнеха да бъде издирен и екстрадиран у нас, като през това време не властите, а родителите на жертвите непрестанно предупреждаваха за неговите стъпки.

Днес той е в софийския затвор за 15 години.

"Опитвал съм да изкарам книжка, но нямам 8 клас. Но като имаш предвид, че книжката не карал колата”. Така шофьорът, убил трима младежи, обясни преди почти 3 години защо цял живот сяда зад волана без книжка. Малко след това интервю Хюриет Сюлемнов изчезна. 

А какво остави след себе си? Една неслучила се сватба между Цвети и Влади. Той умира още в колата, а тя по-късно в болницата. Загива и техният приятел Ники. Хюриет ги удря челно в тяхната лента.

"Това е било екзекуция. Буквално екзекуция. Човекът, който е шофирал БМВ-то е избягал”, разказва Галя Горанова, майката на Влади.

Все пак е арестуван. Опитва се да излъже, че не той е карал колата, а приятелката му. След 2 месеца е пуснат под домашен арест, въпреки притесненията на прокуратурата, че може да се укрие. За бягството му предупреждаваха и родителите на жертвите.

"Най-голямото ми очакване беше, че ще избяга и ще се укрие. Съгласете се, че човек, лежал 12 присъди в затвора, този човек не го стряска нищо, да хване границите и да напусне страната си е една опция”, коментира още тогава Валя Таслакова.

Така една година Хюриет се укрива в Германия с международна заповед за издирване. През цялото време близките на загиналите показваха как е активен в социалните мрежи, но за властите бе неуловим.

Три години по-късно шофьорът без книжка вече е в Софийския централен затвор. Чакат го 15 години. Не иска да му се показва лицето пред камера.

"Защото се притеснявам. Бях заплашен от родителите на загиналите. За живота ми, бях заплашен от тях”, заявява Хюриет. „С думите: "Циганин, ще те убием, уби ни децата!”

По интернет, по Фейсбуци, мейбуци. Бяха ме намерили, обиждат ме. От тая гледна точка аз взех едно трудно решение, след като ме пуснаха под домашен арест, казах си, че ще излизам, защото все пак ме заплашват. Казаха ми, че съм циганин, ще ме трепят. Уплаших се да се явя на дело. Освен това приятелката ми отива да свидетелства и там, в съдебната зала, са я хванали за косата.

Разказва, че избягал от България с автобус през Русе и отишъл при близките си в Германия.

"Започнах да работя като строителен предприемач. Наемаш работници да работят", разказва Хюриет.

Арестували го в Щутгарт.

Видео: Нова телевизия