Областният управител насърчи успешното развитие на Международното изложение-договаряне "Пчеларство – Плевен 2017"

Повече от 166 фирми, пчелари и организации от страната, Европа и Азия ще вземат участие в ХV-тото издание

Широкото международно участие и авторитет на Международното изложение – договаряне "Пчеларство – Плевен 2017" са двата убедителни коректива, даващи обективна висока оценка на този форум. За петнадесети път в навечерието на Празника на пчеларите Свети Харалампий Плевен ще бъде център за посредничество, обмяна на опит и добри практики и представяне на качествена пчелна продукция, технологии и оборудване в сектор пчеларство”. Това каза Областният управител Ралица Добрева на съвместната пресконференция с организаторите на ХV Mеждународното изложение-договаряне "Пчеларство – Плевен 2017" - „Партнерс експо” и Областен пчеларски съюз – Плевен, съобщават от местната администрация.

Изложението преминава под патронажа на Министерство на земеделието и храните и Областния управител на област Плевен и тази година ще се проведе от 09-12 февруари.

Повече от 166 фирми, пчелари и организации от страната, Европа и Азия ще вземат участие в ХV-то Mеждународно изложение-договаряне "Пчеларство – Плевен 2017". Те ще представят най-новото в областта на пчеларското оборудване и инвентар, восъчни основи, ветеринарни препарати, лицензирано производство на майки и отводки, пчелни продукти и производи и др.

Съпътстваща изложението е Международна асамблея и традиционната изложба с най-добрите детски рисунки и пластики, взели участие в традиционния конкурс „Пчеларството - екология и плодородие, пчелният мед - здраве и дълголетие”.

Актуална информация за броя на регистрираните пчелари и пчелни семейства в Плевенска област предостави на журналистите Директорът на ОД "Земеделие" Нора Стоева. Тя отбеляза, че регистрираните земеделски производители, които ако желаят да участват по програми към фонд Земеделие задължително трябва да са закупили племенните си пчелни майки и рояци от регистриран производители.