Талантливата Моника Панова с първа самостоятелна изложба в Къщата на художниците

Тя е дългогодишен възпитаник на "Школата по керамика" към Център за работа с деца – Плевен, била е и част от арт школа "Колорит"

На 25 януари от 17,30 часа в Къщата на художниците младата плевенска художничка Моника Панова ще представи своята първа самостоятелна изложба – живопис "КА 17". Всички почитатели на изкуството са поканени, съобщават от арт центъра.

Моника Венциславова Панова e родена в Плевен на 22.01.1987г. От малка има професионално отношение към изкуството. Тя е дългогодишен възпитаник на "Школата по керамика", към Център за работа с деца –гр. Плевен, с ръководител Вяра Савова. Била е и част от Арт школа "Колорит" – Плевен, с ръководител Майа Ананиева. Благодарение на работата си в двете школи, тя е носител на редица Международни грамоти и награди.

Моника завършва средно специално образование в Професионалната гимназия по облекло и текстил през 2005 г. Оттогава живее, учи и работи в София, където завършва в Нов Български Университет - Департамент "Пластични изкуства и архитектура" – "Пространствен и интериорен дизайн“.

Ето какво споделя тя: "От 2006г., случайно или не, рисувам икони, като тези си умения изградих сама. Обичам предизвикателствата и експериментирането с нови техники и материали. Работата ми с глина ми носи особено удоволствие, но основната ми страст са картините, цветовете и свободата, които ми дават”.

Моника участва през декември 2016 г., със своя картина в коледната изложба на плевенските художници в Арт център Плевен. Изложбата "КА 17" е първата и самостоятелна изложба.