Неви Владинова: Капитанската лента е отговорно признание

"Нямам търпение пак да изживея емоцията от Олимпиадата", сподели плевенчанката

Невяна Владинова е доволна от представянето си през 2016 година. Това сподели тя пред камерата на БНТ.

"2016-а определено ще остане добър спомен за мен. Натрупах много опит, увереност, която преди малко ми липсваше. Справих се доста добре със задачите. Естествено имаше трудни моменти, но всичко си заслужаваше", сподели плевенчанката.

"След Олимпиадата ми дойде още повече желанието. Емоцията ме зареди толкова положително, че нямам търпение пак да я изживея. И за момент не съм си помисляла да се откажа", каза Неви.

"Запазвам лентата и бухалките и ги обогатяваме по новия правилник. Все пак правилникът е изцяло нов. Имам нова топка, по музика на Пако Де Лусия, много ми харесва. Малко по-различна е от моя стил, в който съм свикнала да играя. Сложна ми е още, но работя върху нея. За обръча ми е в по-близък стил - бърз, динамичен, с нови и интересни елементи", допълни Владинова.

Според нея капитанската лента носи голяма отговорност. "За мен това е отговорно признание. Радвам се, че момичетата ми се доверяват. Нищо, че сме индивидуални състезателки - ние сме отбор и не можем една без друга. Винаги си помагаме. Ще се опитам да им предам от моя опит и да им помагам за всичко, не само в залата. Най-честият съвет, който им давам, е да бъдат себе си и да не се влияят от чуждото мнение."

Тя разкри какво по-различно иска да види в своите съчетания. "Искам да бъда по-артистична, да пусна всички сложни елементи. Специално за тази година съм си поставила за цел да покажа нещо съвсем ново, да изненадам всички и се стремя към медалите на големите състезания", каза още Неви.