Преслава Пеева и Диона сред лидерите в онлайн гласуването за Петите годишни хип-хоп награди

Плевенските момичета са сред фаворитите на феновете

Както вече писахме, наградите на "359 Hip hop TV" ще бъдат раздадени за пета поредна година през февруари, когато българските артисти очакват да получат своето признание. Доста силно и сериозно е плевенското присъствие в обявените вече номинации за различните категории, а временните резултати сочат и убедителна преднина за някои от тях.

Плевенчанката Преслава Пеева и съпругът й F.O. са сред фаворитите за спечелване на наградата "Песен на годината". Хитът им "Може би" е събрал до този момент 28,91% подкрепа /2993 гласа/. Зад тях са парчета на Гери Никол, 100 кила и др.

Хип-хоп сензацията от Койнаре, Плевенско, Денислава Сашова - Диона, пък е сред номинираните в категорията "Дебют на годината". Към момента тя води на конкурентите си Dara, Ange£ina, Тita, Искрата и Slavyana Egbel, събирайки 30,05% подкрепа /1686 гласа/.

Сред номинираните е и Станислав Найденов - Спенс. Към момента той е на четвърто място в категорията за "Най-добър рапър на 2016", събирайки 6,91% от вота. Шансовете му за награда са далеч по-големи за "Най-добро видео ъндърграунд 2016" с парчето "Оставам", където си партнира с Homelesz. Проектът им събира 25,73% към този момент и е на по-малко от 2 процена от лидерската позиция.

Гласуването приключва на 1 февруари и все още имате време да подкрепите плевенските кадри на http://www.359awards.com/