Арестуваха бандити от Плевен и Червен бряг, извършили поредица престъпления в страната

Те са осъждани, изтърпявали са наказания по ефективни присъди в затвор, откъдето са излезли преди няколко месеца

Двама рецидивисти са установени и задържани в хода на проведени на 6 януари оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия. Установено, че 36-годишният Д.Н. от Червен бряг и 29-годишният С.К. от Плевен са извършители на поредица престъпления в Търговище.

На 15 декември те отмъкнали 480 лв. и неустановен брой лотарийни билети от хранителен магазин. На 30 декември, от други два магазина, отнесли 40 кутии цигари и лотарийни билети. По случаите са образувано досъдебни производства по описа на РУ-Търговище.

Двамата са известни на полицията с извършени от тях множество кражби на територията на различни области в страната. Те са осъждани, изтърпявали са наказания по ефективни присъди в място за лишаване от свобода, откъдето са излезли преди няколко месеца.

След изтичане на 24-часовата им полицейска мярка за задържане, с постановление на прокуратурата мярката за задържане на Д.Н. и С.К. е удължена до 72 часа. Двамата са привлечени в качеството на обвиняеми по горепосочените досъдебни производства.