Млад специалист от Плевен e носител на специалната награда на конкурса "ИТ мениджър на годината"

Георги Караагриров e и победителят в категория "Иновации" на престижния конкурс

Георги Карааргиров, ръководител на ИТ екипа на високотехнологичната МБАЛ "Света Марина" – Плевен e победителят в категория "Иновации" на престижния конкурс "ИТ мениджър на годината“, 2016. Той получи и още едно отличие - специалната награда, учредена в памет на Явор Димитров, един от основателите на клуба на ИТ мениджърите на България, която се връчва в подкрепа на иновациите и развитието на младите хора. Г-н Юрий Генов, председател на Управителния съвет на Клуба на мениджърите на информационни технологии в България връчи на Георги Карааргиров почетната статуетка на "ИТ мениджър на годината", изобразяваща Хермес, гръцкият бог-предвестник на новостите, специален плакет и грамота.

Официалната церемония по награждаването на отличилите се в различните категории на конкурса се състоя в столичния хотел "Балкан“ на 7 декември . След гласуване, в което участваха 31 от членовете на Клуба на ИТ мениджърите в България, с най-много гласове бяха номинирани девет ИТ мениджъри в три категории- Мениджмънт, Иновации и Ефективност. Трима от тях бяха обявени за „ИТ Мениджър“ на България за 2016г. в своята категория.

Наградата в сектор "Иновации" бе връчена за разработването и внедряването в МБАЛ "Света Марина" – Плевен на мащабен проект за създаване на „умна” болнична информационна екосистема, чието предназначение е да оптимизира всички работни процеси в болницата, да удовлетвори изискванията и нуждите на всички заинтересовани страни - пациенти, медицински персонал, управление и регулатори и да предложи медицински услуги, отговарящи на най-високи световни стандарти.

Проектът е реализиран от 17 различни компании от 7 държави, прилагайки и интегрирайки 13 различни ИТ решения и системи, а екипът от ИТ специалисти и инженери е ръководен от Георги Карааргиров. “

Приемам наградата като признание за усилията и труда на целия екип на болница "Света Марина" в Плевен, който с готовност, търпение и много професионализъм застава зад иновативните идеи на ръководството. Това е признание и за нашите колеги от компаниите, които ни помогнаха да осъществим този смел и иновативен проект, на които изказвам огромната си благодарност“, каза Георги Карааргиров. Цялата парична награда, съпътстваща отличията, младият специалист от Плевен дарява за стипендии на талантливи ученици по математика и информатика.