Започват проявите по повод 139-ата годишнина от Освобождението на Плевен

Началото поставя Празник на възрожденската и патриотичната песен

От днес, 7 декември, започват поредицата инициативи, посветени на 139-ата годишнина от Освобождението на Плевен. Началото поставя Празник на възрожденската и патриотичната песен, който ще се проведе в зала "Катя Попова" от 17.00 часа.

На 8 декември от 18.00 часа в зала "Катя Попова" ще бъде прожектиран документалният филм "Памет" - съвместна продукция на Военноисторически музеи и Телевизия "Плевен спринт".

По повод годишнината плевенчани и гостите на града ще могат да разгледат две постерни изложби. Първата ще бъде открита на 9 декември от 11.00 часа в Панорама "Плевенска епопея 1877 г.", темата е "140 г. от рождението на арх. Пенчо Койчев". На 10 декември от 9.00 часа на оградата на Къща музей "Цар Освободител Александър ІІ" ще бъде представена изложбата "Непознатият Плевен".

Тържественият ритуал по повод 10 декември - Денят на признателност на гражданите на Плевен към загиналите за неговото Освобождение, започва от 11.00 часа на площад "Възраждане". След това в 12.30 часа в ДКТ "Иван Радоев" е празничният концерт спектакъл "Плевен, 10 декември – България помни" с участието на актьори от ДКТ "Иван Радоев", Общински хор "Гена Димитрова", Общински духов оркестър, Фолклорен ансамбъл "Мизия”, хор "Звъника” и вокална група „Арлекин”.