Плевенският клуб по смесени бойни изкуства завоюва поредните си отличия!

Бойците от "No Limitation" с 1 златен и 3 сребърни медала от фестивала на бойните изкуства

На 26 ноември боен клуб "No limitation" записа участие във фестивала на бойните изкуства, организиран от Българска Кунг Фу и Тай Чи федерация, Eвропейската федерация по кунг фу, Българска Комбат рестлинг федерация, International Combat Wrestling Federation, Боен Клуб България, АВС Fight club, Condor 2000.

На фестивала имаше пет бойни дисциплини, като в две от тях се проведоха Европейски първенства - Европейско по Комбат Рестлинг, Европейско по Сан Да, турнири по двата стила на Таекуон До, турнир по Лайт Вале Тудо.

Плевенският клуб се включи с четирима състезатели в турнира по Лайт Вале Тудо, съобщиха от клуба за Plevenutre.bg. Лайт Вале Тудо е вид фулконтактен аматьорски ММА правилник. Думичката "Лайт" в случая обозначава, че правилникът е олекотен - няма удари в главата, когато състезателите са на земя.

При младежите No Limitation" бе представен от Цветомир Искренов (кат. до 60кг) и Симеон Симеонов (кат. до 64кг.), а при мъжете - от Веселин Стефанов (кат. до 69кг) и Денислав Новачев. За Новачев това беше първо излизане при мъжете, след като премина вече в тази възрастова група. Той трябваше да играе на кат. до 64кг., но понеже нямаше хора за неговата категория се качи да играе на горната и така двамата с Веско се оказаха заедно в битката.

Симеон Симеонов направи една победа със задушаваща техника и една загуба по точки, с което стана втори в категорията си. Цветомир Искренов победи в първата си среща със задушаваща техника, но получи контузия, която му попречи да излезе за финала и остана втори.

Денислав Новачев и Веско Стефанов изиграха много атрактивни и хубави срещи. Веско успя да нокаутира противника си. Денислав взе срещата си по точки като свали противника си в нокдаун, но не можа и той да се добере до нокаута. След това, поради контузия на противник, на финала се оказаха двамата плевенски бойци. Стефанов заключи Новачев и така стана шампион.

"Искаме да поздравим Денислав за смелостта при дебюта си да играе на по-горна категория! По този начин от четирима състезатели клубът ни спечели 4 медала - един златен и 3 сребърни", информираха от ръководството на "No Limitation".

Важно е да отбележим, че за втора поредна седмица плевенските състезатели носят медали за града ни. Припомняме, че миналата седмица в Бразилското Джиу Джицу "No Limitation" имаха шампион и бронзов медалист, а тази в ММА - отново шампион и трима сребърни медалисти.

"Искаме да поздравим целия отбор, защото освен медалистите, там, в ъгъла, бяха и немалка част от трениращите момчета в клуба. Те бяха страхотна агитка и уникална подкрепа!", допълват от клуба.