Пияни и неправоспособни продължават да сядат зад волана в Плевенско

Заловиха нарушители в Левски, Белене, Градище, Драгаш войвода и Крушовене

Продължават засилените проверки за неправоспособни водачи и за употреба на алкохол зад волана в Плевенско. Продължава и безотговорното отношение от страна на шофьорите. От МВР съобщиха за поредната порция прегрешили джигити.

На 22 октомври в 14,30 в село Крушовица служителите от РУ Долни Дъбник спират „Ситроен Джъмпер", с водач 63-годишен местен жител. При извършената проверка установяват, че управлява без да притежава СУМПС /неправоспособен/. Нарушението е  в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние с наказателно постановление, влязло в законна сила на 25 януари 2016 г. Уведомен е районен прокурор от РП-Плевен .Образувано е бързо производство за  престъпление по чл.343 „в“, ал.2 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

На 20 октомври около 21,40 часа в град Белене на кръстовището на улица "Възраждане" и улица "България" служители на РУ - Белене спират лек автомобил "Опел Астра". При проверка на водача – 25-годишен от село Дойренци, е установено, че управлява МПС без  свидетелство в едногодишен срок от наказването му по административен ред. Уведомен е прокурор от РП - Левски. Образувано е незабавно производство. За престъпление по чл. 343 „в“, ал. 2 от НК продължава работа разследващ полицай.

На 20 октомври около 15,30 часа в град Левски на улица "Ангел Кънчев“ служители на РУ – Левски спират лек автомобил "Мерцедес Е 270" и установяват, че водачът - 17-годишен местен жител, е без свидетелство за управление в едногодишен срок от наказването му по административен ред с наказателно постановление, влязло в законна сила на 25 май 2016 година. Уведомен е прокурор от РП - Левски. Образувано е бърз опроизводство за престъпление по чл. 343 „в“, ал. 2 от НК. Продължава работа  разследващ полицай.

На 22 октомври в РУ - Левски е започнато бързо полицейско производстно срещу 38-годишен от село Градище. На 21 октомври  в село Градище при проверка с техническо средство е установено, че управлява "Форд Транзит" с концентрация на алкохол 2.39 промила. За престъпление по чл. 343, ал.1 от НК е уведомен районен прокурор По случая продължава работа разследващ полицай.

На 23 октомври в РУ- Никопол е започнато незабавно производство срещу 21-годишен от Белене. На същата дата  около 02:05 часа в село Драгаш войвода е управлявал лек автомобил "Фолксваген Голф" в нетрезво състояние. Проверка с техническо средство е показала концентрация на алкохол 2,10 промила. Уведомен е прокурор от Районна прокуратура - Никопол. За престъпление по чл343 „б“, ал. 1 от НК продължава работа разследващ полицай.