Турнето на Grimaze "Да живеем в чистота" ще мине и през Плевен

Животът

17-10-2016, 16:01

Снимка:

Grimaze

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Организира се почистване около Големия язовир в парк "Кайлъка"

Инициативата "Да живеем в чистота" стартира преди година, а на 21 октомври, петък, ще се състои и в Плевен - около Големия язовир в парк "Кайлъка". Зад идеята стоят музикантите от Grimaze, четирима приятели и метъл банда от София.

"Ще сме в Плевен на 20.10 - четвъртък, когато ще имаме концерт вечерта, а на 21.10 от 11:30 ще имаме събитие за почистване", обявиха те.
Всички плевенчани могат да подкрепят инициативата им. Сборният пункт е пейката над големия язовир в Кайлъка - среща в 11:30 часа в петък, осигурени са чували и ръкавици.

"Покрай приятелството и музиката ни започнахме да пътуваме заедно често и не можехме да не забележим колко мнооого отпадъци се хвърлят просто така – сред природата. Започнахме да се замисляме, че реално тези отпадъци във времето стават част от почвата, от която се храним и въздуха, който дишаме. Стават част от нас, защото буквално ядем и дишаме тези химикали. Не трябва човек да е квантов физик, за да се сети, че с текущия ни начин на живот нанасяме щети, заради които бъдещите деца страдат.”, разказват от "GRIMAZE".

За кратко време инициативата събира над 5000 последователя във Фейсбук, които почистват заедно над 65 000 литра боклук.

“Казват, че човек е това, което оставя след себе си. Макар че с бандата не изхвърляме отпадъци в природата, един ден решихме, че не можем просто да се разхождаме, да се радваме на слънцето и да подминаваме целия този боклук навсякъде. В този ден събрахме първите си няколко чувала отпадъци и чувството беше толкова яко, че го препоръчваме на всички. Чувството, че вместо да приспиш собствената си съвест с нещо от сорта на “гадно е, но не е моя работа”, се взимаш в ръце и ставаш част от промяната, която искаш да видиш в света. Ние искаме да оставим чист свят за бъдещите деца. А вие?”, допълват музикантите.

"Надяваме се много хора да се обединим, да почистваме заедно и да споделим музика. Вярваме, че това ще вдъхнови още повече хора да започнат да чистят и да пазят чиста. Нека днес заедно да живеем в чистота!", казват от Grimaze.