Царевични блокове горяха край Кнежа и Бреница

През изминалото денонощие на територията на област Плевен са възникнали 27 пожара в сухи треви

На 16 септември в 15:25 часа в Оперативен център при РДПБЗН - Плевен е съобщено за пожар в посеви с царевица в землището на село Бреница. До пристигането на пожарникарите пламъците са унищожили 5500кв м. с насаждения в царевичния блок. Пожарът е погасен от служители на РС ПБЗН – Кнежа.

Минути по-късно в 16 часа е постъпил друг сигнал за пожар в землището на град Кнежа отново в царевичен блок. Унищожени са 15 декара с царевица. Пожарът е погасен от служители на РС ПБЗН – Кнежа. При огледите е установено, че причини за произшествията са небрежност при боравене с открит огън – запалена суха трева в близост.

През изминалото денонощие на територията на област Плевен са възникнали 27 пожара в сухи треви в землищата на град Долни Дъбник, Кнежа, Никопол, Белене, Тръстеник, селата Радомирци, Девенци, Биволаре, Петърница, Градище, Лазарово, Писарово, Брест, Староселци, Бреница, Горни Дъбник, Садовец. В ликвидирането на произшестнието съдействие са оказали служители от ЗКПУ "Златен клас" в село Писарово. Служители от РДПБЗН – Плевен напомнят, че остава в сила категоричната забрана за палене на огън в сухи треви. Установените нарушители ще бъдат санкционирани.