Областният управител връчи Национална диплома на Янислав Данчовски

"Аз съм търсещ човек и никога няма да спра да предизвиквам себе си”, сподели даровитият плевенчанин

Областният управител на Плевен Ралица Добрева връчи Национална диплома за отличен успех и за лауреат на Националната олимпиада по химия и опазване на околната среда на Янислав Светлинов Данчовски, възпитаник на МГ. За своите високи постижения младежът бе удостоен и с почетен плакет на Областен управител.

"Гордост за всички ни са постиженията, с които ни зарадва”, обърна се към Янислав Областният управител Ралица Добрева. Тя посочи, че интелектуалните предизвикателства са многобройни и под различна форма, но само изкушеният от изпитване на собствените се възможности човек, има смелостта да се изправи срещу тях и да ги покори.

"Знам, че в тържествен момент като този, хората, които най-много се вълнуват са родителите. Затова бих искала да ги поздравя, че са отгледали такъв талантлив и амбициозен младеж и да им пожелая и в бъдеще заедно да изживяват новите моменти на гордост, с които Янислав, убедена съм, ще ги дари.”, каза още Областният управител на Област Плевен Ралица Добрева.

Янислав благодари за високата оценка и сподели,че всичко, което е постигнал дължи на своите учители и подкрепата на своите приятели и близки. "Аз съм търсещ човек и никога няма да спра да предизвиквам себе си”, каза той.