Полицията с официална информация за експлозията в кв. "Дружба"

При огледа е установено, че причина за произшествието е техническа неизправност

Полицията излезе с официална информация за експлозията в хипермаркет в кв. "Дружба" на 5 септември.

"В 20:27 часа в Оперативен център при РДПБЗН – Плевен е постъпил сигнал за взрив и последвал пожар в магазин в ж.к „Дружба“. Районът е отцепен, клиентите са изведени. Пожарът е потушен от 4 екипа служители на РДПБЗН с три пожарни и един специален автомобила. При огледа е установено, че причина за произшествието е техническа неизправност.

По първоначални данни и свидетелски показания при спиране на електрозахранването в района, автоматично е включен електрогенератор, с който е оборудван магазина. При възстановяване на ел. захранването е последвал взрив и пожар. Пострадал е 40-годишен от Плевен. Транспортиран е в ЦСМП - Плевен, а впоследствие в "Пирогов" гр. София с втора степен /34 процента/ изгаряния по тялото, с опасност за живота. Други пострадали лица няма.

При инцидента са опушени стените на 2500 метра разгърната площ, унищожени са банзинов генератор, топлоизолация, хладилни витрини, фризери, и всички стоки в магазина, както и оборудването на ресторант, намиращ се последния етаж в сградата. Нанесените материални щети са в процес на установяване. Уведомен е прокурор от ОП - Плевен. Продължава работа разследващ полица", посочват от пресцентъра на МВР.