Най-култовите попфолк видеоклипове, снимани в Плевен (II част)

Точно преди година ви показахме "Най-култовите попфолк видеоклипове, снимани в Плевен", като с ретро кадрите се забавляваха доста от читателите, а много от тях дори ни посочиха и други подобни проекти, реализирани през годините на територията на нашия град. Ето защо решихме да пуснем и II част най-интересните попфолк клипове, заснети в Плевен.

Ники и Атанас Колев - Не ми пука

Песента е реализирана в края на 90-те, а във видеото виждаме кадри от плевенския център и популярен бар. Ники е добре позната на плевенчани. Тя е една от пионерките в попфолка и бе сред най-големите звезди на несъществуващата вече музикална компания "Меджик мюзик". И към днешна дата продължава да пее и да радва почитателите си.

Каролина - Плаче моето сърце

Това е попфолк клип от края на 90-те години. Видеото също заснето в периода, когато е съществувала плевенската музикална компания "Меджик мюзик“. В архивните кадри виждаме доста знакови елементи от историята на града, които отдавна не съществуват - старите павилиони, несъществуващи вече заведения и популярното влакче, което бе атракция за малки и големи.

Каролина от години не е активна на сцената, тъй като живее в Гърция, но следи изкъсо всичко случващо се в България. Изпълнителката е известна и със своя син - Никсън, който също бе част от "Меджик мюзик".

Бриана - Искам sex

Боряна Пантелеева, както е истинското име на изпълнителката, е родом от град Левски и е възпитаничка на музикалното училище в Плевен, а образът й често е по страниците на лайфстайл изданията през последните години. Преди пет години Бриана дори се пробва за кметския стол в родния си град, а преди това, през 2009-та, бе и кандидат за народен представител от листата на Политическо движение "Социалдемократи” - Плевен.

Видеото към "Искам секс" е заснето в популярно плевенско заведение през 2009 г. В момента Бриана е част от музикална компания "Съни мюзик" и е сред най-актуалните имена в жанра.

Сашо Роман - "Кацнал бръмбар на трънка" и "Петък вода нема"

И преди сме писали, че Сашо Роман има заснет цял видеоалбум в Плевен от далечната 1997-а година. Идеята за това била на самия Слави Трифонов, който тогава му бил продуцент в БМК. Легендарният фолкаджия от Койнаре е заснел няколко хита сред природата на красивия парк "Кайлъка", но сега решихме да включим две попфолк "класики" - "Кацнал бръмбар на трънка" и "В петък вода нема".