Първата половина на септември ще е идеална за море

В края на август обаче ни очаква още едно захлаждане

В края на август се очаква още едно захлаждане. През първата половина на септември обаче времето ще бъде идеално за море. Това каза в студиото на "Събуди се" по Нова телевизия климатологът доц. Георги Рачев.

Той прогнозира, че до края на следващата седмица също ще има топло време в страната ни и обясни, че всяка година се наблюдава такова рязко захлаждане през август.

"Полярен въздух, идващ от Германия, дойде само за няколко часа при нас. Само за няколко часа с повече от 10 градуса паднаха температурите у нас. Но силният вятър прави усещането ни за студ по-голямо”, коментира още климатологът. Доц. Георги Рачев отбеляза, че подобно рязко понижаване на температурите винаги се случват покрай 6-и и 15-и август. А тези промени са предвестник на идването на есента.

"Инфарктите през август 2015 г. баха наполовина по-малко от тези през 2013 година”, заяви кардиологът доц. Сотир Марчев и посъветва хората да използват хубавото време, за да се движат. "По-добър момент за спортуване, за живот, за радване от живота, няма да намерите", допълни той.