Спартак (Плевен) е без лиценз за Втора лига!

Това става ясно от решенията на Изпълкома от 5 юли

Спартак (Плевен) няма лиценз за Втора лига и най-вероятно отива в аматьорския футбол през новия сезон. Това става ясно от последните решения на Изпълкома, публикувани на сайта на БФС.

"За състава на Втора професионална лига констатира получаването на лиценз от: "Созопол", "Оборище" (Панагюрище), "Поморие", "Ботев" (Гълъбово), "Банско", "Септември" (Сф), "Лудогорец II", ПФК "ЦСКА-София II" и "Несебър". Допълнителни документи са изискани от "Ботев" (Враца), "Етър" (Велико Търново), "Витоша" (Бистрица), "Локомотив" (Сф) и ПФК "ЦСКА" АД. Лицензионната комисия ще се произнесе по тях до 25 юли.", гласи четвърта точка на вчерашното заседание на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз.

Странното е, че плановете бяха втора лига да е съставена от 16 отбора, а гореизброените са 14? Не става ясно дали ще се допълва с още два, за да стане бройката им 16.

От плевенския клуб все още няма коментар по темата, но неотдавна спонсорът Иван Динов заяви, че Спартак ще си търси правата по съдебен път при евентуално изваждане от "Б" група, защото то няма да е обосновано.