В ДФСГ "Интелект" отбелязаха Деня на икономиста със състезание

В него взеха участие ученици от 9 и 10 клас

За отбелязване на Деня на икономиста – 11 юни 2016г. в ДФСГ „Интелект“ – Плевен се проведе състезание по Обща теория на счетоводната отчетност и Счетоводство на предприятието. В него взеха участие ученици от 9 и 10 клас от специалности Икономическа информатика, Банково дело, Икономика и мениджмънт, Оперативно счетоводство, Митническа и данъчна администрация и Малък и среден бизнес.

Чрез включените теоретични въпроси в тестовете се удостовери степента на: формираните знания по предметите Обща теория на счетоводната отчетност и Счетоводство на предприятието; познаване на нормативната база; изградените умения за двойното записване като елемент на методологията на счетоводството; знания за системата на счетоводните сметки, документирането, инвентаризирането и калкулирането като способи на счетоводството, както и процесите и операциите, свързани с обектите на счетоводството. Практическите задачи, включени в теста разкриват формираните практически умения от учениците в часовете по учебна практика по счетоводство чрез подходите за счетоводно отчитане на стопанските операции. Решаването на практическите задачи е свързано с осмисляне на конкретни ситуации от счетоводната практика, с формиране на умения за вземане на решения и умения за формулиране на изводи и заключения.

Чрез теоретичните въпроси и практическите задачи учениците формират чувство за отговорност при изучаване на обектите на счетоводството, изграждат умения за точност и прецизност при осчетоводяване на стопанските операции, провокира се тяхната любознателността към компонентите на имуществото на предприятието.

За засилване мотивацията на учениците, за пълноценно усвояване на учебния материал по счетоводство и икономика и за повишаване на нагласата за продължаващо и самостоятелно учене на класиралите се ще бъдат раздадени грамоти и предметни награди от Директора на гимназията.

В състезанието по Обща теория на счетоводната отчетност класирани са:

На първо място – Габриела Йорданова Дундакова от 9 б клас, специалност „Банково дело“.

На второ място с еднакъв брой точки са класирани: Мартин Данаилов Георгиев от 9 а клас, специалност „Икономическа информатика“ и Марионита Георгиева Влахова от 9 б клас, специалност „Банково дело“.

На трето място са класирани Цвети Илкова Тодорова от 9 г клас, специалност „Митническа и данъчна администрация“ и Лилия Валентинова Атанасова, 9 б клас, специалност „Банково дело“.

В състезанието по Счетоводство на предприятието са класирани следните ученици:

На първо място – Викторио Миленов Василев от 10 а клас, специалност „Икономическа информатика“ и Полина Теодосиева Цекова, специалност „Банково дело“.

На второ място са: Ива Лъчезарова Иванова, Пламена Красимирова Димитрова и Каролина Йорданова Мокова от 10 б клас, специалност „Банково дело“.

На трето място са: Елица Станимирова Кръстева и Нелина Радославова Тотева, 10 б клас, специалност „Банково дело“.